Capturi de ercran din versiunea PLATPHORMA 8.0

 

 

Dupa

     Sa ne imaginam ca ne confruntam cu urmatoarea situatie: In evidentele contabile si financiare avem inregistrata o factura emisa la inceputul anului 2005 (sau chiar in anul 2004) in valoare de 2.380.000 ROL.

 

    In luna august 2005 incasam numerar o fractie de factura in suma de 1.000.000 ROL. Insa, registrul de casa trebuie tinut atat in moneda veche cat si in moneda noua, asa ca va trebui sa exprimam aceasta incasare si in RON(in registrul de casa va trebui sa avem doua coloane pentru incasari, doua pentru plati si doua pentru sold !).     Restul de plata al acestei facturi va fi de 1.380.000 ROL. Dar avand in vedere ca urmatoarea incasare va putea fi facuta in lei noi, va trebui sa exprimam restul acestei facuri si in RON (adica 138,00 RON).

 

 

     Acest exemplu poate fi extins asupra tuturor operatiunilor pe care le efectueaza un agent economic. In mod evident, balanta de verificare va trebui sa reflecte miscarea acestor sume atat in ROL cat si in RON.

 

     Operatorul va trebui sa poata echivala de asemenea toate soldurile conturilor fie din ROL in RON, fie invers, in functie de tipul raportarii si momentul acesteia.