Transferuri intre gestiuni

Acest modul asigura gestionarea transferurilor de articole intre gestiunile proprii. Se asigura tiparirea pe formularul standardizat (in diverse tipologii), descarcarea on-line a stocului pentru articolele articolele din gestiunea sursa si incarcarea gestiunii cu articole in gestiunea destinatie.

 

Accesarea modulului - se face din ecranul principal apasand butonul 'Transferuri'

 

Adaugarea unui transfer :

 

In acceptiunea sistemului Platphorma, transfer are doua componente :

1.      Antetul si subsolul avizului - ce cuprind data transferului, gestiunea sursa, gestiunea destinatie delegatul etc. ;

2.      Specificatiile transferuluii - ce cuprind articolele transferate ;

 

Adaugarea unui transfer nou se face apeland butonul 'Adauga' din ecranul 'Transferuri'. Elementele ce trebuiesc definite sunt urmatoarele  (cele marcate cu '* ' sunt obligatorii) :

 

1.Elemente de antet si subsol :

 

Data transferului '*' (ziua - luna si anul fiind date de data generala a sistemului);

Seria transferului

Numarul transferului '*' - Acest camp se va incrementa automat cu 1 la urmatoarea adaugare ; ATENTIE ! NU SE POT INTRODUCE DOUA TRANSFERURI CU ACELASI NUMAR ! ATENTIE ! IN ACEST CAMP NU SE POT INTRODUCE DECAT NUMERE !

Curs valutar - se introduce in cazul cand se lucreaza cu pretul de oferta 7 sau cu catalogul de preturi ;

 

Pe subsolul transferului se pot specifica :

·        Delegatul (datele despre delegat : Nume, B.I., Auto Nr. Etc.) - aceste date se pot completa direct in campurile respective sau se pot selecta dintr-o  baza de date predefinita. Accesarea listei de delegati se face prin apasarea butonului 'Sel' daca delegatul apartine beneficiarului sau a butonului 'Firma' daca delegatul apartine firmei utilizator ;

Specificatii :

Pentru adaugarea articolelor, se vor respecta urmatorii pasi  :

 

-        se apasa butonul 'Adauga articole' din cadrul transferului ;

-        se va deschide fereastra ' Specificatie transfer', in care operatorul va trebui sa specifice urmatoarele elemente :

 

Articolul transferat - se selecteaza din lista de articole ce se deschide prin apasarea butonului 'Specificatie' plasat intre campul de cod si denumire al articolului ; Daca utilizatorul cunoaste codul articolului il va putea tasta direct in campul de cod articol. In acest mod programul va selecta automat articolul vandut ; De mentionat ca in acest camp se pot scrie primele litere din denumire - in acest fel, programul va deschide 'Lista de articole' cu cursorul pozitionat pe prima inregistrare ce incepe cu grupul de litere specificat de operator ;

Cantitatea - se tasteaza de operator (numeric cu 4 zecimale) ; ! ATENTIE ! NU SE POT INTRODUCE CANTITATI NEGATIVE! PENTRU STORNO UTILIZATI TRANSFERUL IN SENS INVERS !

Pret transfer - programul va propune automat ultimul pret de furnizor ; Acesta va fi recalculat cu 'Recalcul' din meniul 'Transferuri'. Daca se doreste efectuarea transferului la alt pret decat cel de furnizor se bifeaza 'Pret furnizor - Nu'. In acest caz utilizatorul va trebui sa specifice pretul de transfer.

Pret vanzare - programul va propune automat pretul de vanzare al articolului daca metoda de gestiune a destinantiei este 'pret amanunt'. In acest caz programul vacalcula automat si adaosul comercial si TVA neexigibil. utilizatorul poate schimba pretul de vanzare.

Butonul 'Custodie' - se poate apasa pentru selectarea custodiei (in cazul in care se lucreaza cu custodii - vezi modulul gestiune - custodii) 

Pentru a incheia se apasa OK sau se tasteaza ENTER.

OBSERVATII :

-         DACA SISTEMUL ESTE CONFIGURAT OPTIM (PRETURI, RABATURI, DISCOUNTURI) OPERATORUL VA TREBUI SA SELECTEZE DOAR ARTICOLUL VANDUT, RESTUL OPERATIUNILOR FIIND EXECUTATE AUTOMAT DE SISTEM;

-         PENTRU ADAUGAREA ALTEI SPECIFICATII, SE REPETA PASII DE MAI SUS ;

 

Listarea transferului se face utilizand unul din butoanele de print din cadrul transferului, in functie de tipul imprimantei si formatul avizului ;

Modificarea specificatiilor unui transfer:

Se face apeland butonul 'Modifica' din cadrul transferului ;

Stergerea specificatiilor unui transfer:

Se face apeland butonul 'Sterge' din cadrul transferului;

 

Modificarea unui transfer:

Se face apeland butonul 'Modifica' din fereastra 'Transferuri' ;

Stergerea unui transfer:

Se face apeland butonul 'Sterge' din fereastra 'Transferuri' dupa stergerea tuturor specificatiilor ;

 

OBSERVATIE : SUB CONFIGURARE PROGRAMUL VA BLOCA MODIFICAREA SAU STERGEREA UNUI TRANSFER TIPARIT ;

 

Meniurile modulului 'Transferuri':

Transferuri:

OBSERVATIE : SUB CONFIGURARE PROGRAMUL VA BLOCA MODIFICAREA SAU STERGEREA UNUI AVIZ TIPARIT ;

 • Cauta - cauta un transfer in functie de criteriul dupa care este sortata baza de date (vezi meniul sortare);
 • Totaluri - calculeaza totalul listei de transferuri ;
 • Recalcul - recalculeaza transferuri, actualizand pretul de furnizor si adaosul realizat pe fiecare specificatie; Pentru a fi relevant, trebuie mai intai calculata fisa de magazie in gestiunea sursa si gestiunea destinatie ;

  Selecteaza:

  Prin selectie se intelege marcarea inregistrarilor ce respecta o conditie cu '*' in campul 'Sel'. Pentru a ramane la ecran doar inregistrarile marcate se va actiona comanda 'Selectate' din meniul 'Sortare'.

  Sortare:

  Prin sortare se intelege ordonarea inregistrarilor dupa un anumit criteriu si/sau afisarea la ecran a inregistrarilor care respecta un anumit criteriu.

  Operatiuni:

 • Calcul Fisa sah - realizeaza fisa sah a tuturor transferuilor din lista ;

  SAL:

  Acest meniu este rezervat in general producatorului, integratorului sau administratorului de sistem. Nu se recomanda folosirea sa decat la recomandarea expresa a producatorului !