Partile bune, rele, si urate despre cumparaturile de Ghete Black Friday.

Partile bune, rele, si urate ale cumparaturilor de pantofi Black Friday.

În timp ce chilipirurile de ghete Black Friday ar putea oferi asistență familiilor pentru gestionarea dotărilor. O latură mai întunecată a convenției a fost descoperită mai târziu. Desigur, ocazia de cumpărături poate avea un efect colosal asupra lucrătorilor din magazine. Solicitându-i să lucreze în schimburi lungi și, o parte din timp, să jure ocazia cu familiile lor. În concluzie, Black Friday a devenit un motiv de îngrijorare națională în 2008. Când un muncitor tranzitor în vârstă de 34 de ani dintr-un Wal-Mart din Long Island a fost călcat în picioare de roiuri în creștere care au pătruns prin intrările magazinului de ceva timp recent. planificat să se deschidă.

Bataie de Black Friday

O sumă uimitoare de împușcături, înjunghieri, pulverizare de ardei și alte dezbateri au fost detaliate din 2008. Un reprezentant scurt în vârstă de 34 de ani de la un Long Island Wal-Mart a fost călcat în picioare. Trecând prin roiuri în creștere care au pătruns prin intrările magazinului. recent, era planificat să se deschidă. Atât în ​​acest caz, cât și în ocazii comparabile, rapoartele au susținut că roiurile de clienți de la margine sunt repede să treacă de paramedici și cerințele legii, poate rezista dintr-o stare tranzitorie de nebunie după ore și ore de a ține linia pentru a obține o afacere căutat de fashion.


Oricine pare uimit de ideea cumpărătorilor înfometați de tranzacții care se împing și se rănesc reciproc poate revedea în istorie pentru o clarificare. Lupta pentru Black Friday cheamă la un impuls caracteristic spre concurență. Iar sfera continuă a știrilor despre liniile fără speranță și masacrul consumist oferă o latură mai întunecată a naturii umane. Una care a determinat mii de romani să observe luptătorii luptă până la trecere.

Desigur, deloc ca luptătorii, probabil că acești clienți nu sunt constrânși să persevereze astfel de condiții supărătoare. Așa că de ce s-ar supune cineva potențialului sălbăticie pentru a economisi câțiva bani din binecuvântări? Răspunsul este de bază: numeroși indivizi au o dorință naturală de concurență și, atunci când este combinată cu satisfacții prețioase. Această natură competitivă poate fi dusă la extreme agravante. În 1954, antropologul Marcel Mauss a prezentat gândul că „a da binecuvântare este un act de concurență la fel de mult ca liberalitatea”.

Costul ocaziei

Cu alte cuvinte, Black Friday și Cyber ​​Monday sunt aproximativ mai mult decât un scor corect la un televizor cu ecran plat sau gheata dama Black Friday. Aceste oferte reprezintă o șansă pentru indivizi să-și demonstreze statutul social, să predea și expertiza. Într-un efort pentru a clarifica de ce oamenii cu nivel înalt ar fi dispuși să treacă peste blocade și să răstoarne spectacolele din magazine. Aanaliștii clienților au descoperit că „suma cumpărătorilor de efort a trecut prin colectarea datelor aproximativ cumpărăturile lor de Black Friday. Prin avansuri și-au extins probabilitatea de a face câteva acțiuni de comportament nepotrivit atunci când articolul nu se afla în stoc.

Ingrozitor sau extraordinar de palpitant?

„[2] Din această perspectivă, cumpărăturile cu oferte de vacanță ar putea fi o distracție cheie, care este mai puțin aproximativ de a găsi binecuvântări dure și mai mult de aproximativ alții. Pe de altă parte, sălbăticia deoparte, este „distractiv” totul îngrozitor? Vinerea întunecată este o convenție de ocazie asociată cu cumpărăturile cu copaci și cu jambiere agățate de coș?

Se consideră că este ilustrat faptul că cumpărăturile de ghete Black Friday pot fi văzute atât pozitive, cât și critice. Intrucât „clienții sunt închiși într-un set succesiv de acte tipice: căutarea de chilipiruri; alegerea locului unde să cumpere; cartografierea magazinelor; crearea de planuri de activitate în magazin ; și repartizarea pieselor pentru a efectua. ” [1] În timp ce conotațiile capitaliste sunt cu siguranță exprimate, meditația a apărut atât de numeroasă indivizii folosesc Black Friday ca o modalitate de a se lega cu indivizi de familie și de a înțelege fervoarea sezonului de ocazie, făcându-l o convenție benefică care amplifică lăcomia și realismul din trecut.

Pentru o lectie de istorie cand vine vorba de black friday intrati pe acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.