Pantofi care pun femeile în locul lor

Nici măcar nu poți vedea pantofii.

În multe dintre fotografiile femeilor de pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes, rochiile elegante cad până la pământ, ascunzând o vedere a încălțămintei lor de ocazie specială.

Așadar, de ce naiba ar conta dacă femeile care intră în prestigioasa sărbătoare a cinematografiei ar alege să nu se limiteze la tocuri dificil de mers, optând pentru ceva mai ușor de gestionat – sau chiar la modă, într-un apartament?

Pantofi cu toc

Totuși, părea să conteze pentru cineva. S-a raportat săptămâna trecută că unele femei au fost îndepărtate de festival pentru păcatul sartorial de a purta apartamente. Se pare că tocurile înalte păreau să facă parte din codul vestimentar nescris al covorului roșu. Purtarea tocurilor schimbă modul în care stai, cum mergi și cum ești perceput. Chiar dacă sunt vizibile doar în mici flash-uri, atunci când o tiv se mișcă într-o parte, ele sunt, în esență, un articol de îmbrăcăminte de bază: pantofi care mențin femeile la locul lor.

Problema cu asta este că este sexistă. Ideea că femeile ar trebui să fie supuse bărbaților este la fel de veche ca și timpul în sine, dar ideea că trebuie să purtăm tocuri pentru că a face altfel ne poate face să arătăm „ciudat” sau „diferit” este deosebit de ofensator. Nu este nevoie să ne schimbăm corpul pentru a ne încadra într-un anumit tipar; avem deja tipurile de corp ale oamenilor care au creat acele matrite. Și, deși sunt sigur că există o mulțime de femei care se simt confortabile în apartamente, știu, de asemenea, că multe altele nu.

Cum te fac pantofii cu toc sa te simti

Am purtat pantofi cu toc încă din primul an de facultate și încă le consider incomode de cele mai multe ori. Nu sunt doar incomode pentru că îmi fac rău la picioare (deși cu siguranță o fac), ci pentru că mă fac să par mai puțin încrezător decât alte femei. De fapt, cred că mă face să arăt ca un băiat învins.

Când am început să port pantofi cu toc, m-am simțit ca o fată prinsă în corpul unui bărbat. Acum, că sunt mai în vârstă și mai înțeleaptă, îmi dau seama că exact asta s-a întâmplat. Tocurile mele înalte m-au făcut să par prea mult ca un tip. Dar, din nou, poate că nu a fost atât de rău până la urmă. Poate că a fost vorba doar despre propria mea nesiguranță.

Poarta ce vrei

Dacă ești o femeie care dorește să poarte tocuri, mergi după asta. Dacă ești o femeie care dorește să poarte apartamente, mergi după asta. Dacă ești o femeie care dorește să poarte un hijab, mergi după el. Dacă ești o femeie care dorește să poarte o burka, mergi după ea. Dacă ești o femeie care dorește să poarte un smoching, mergi după el. Dacă ești o femeie care dorește să poarte un bikini, mergi după asta. Dacă ești o femeie care nu dorește să poarte nimic, merită.

Nu trebuie să vă schimbați pentru a vă încadra în orice formă. Ești liber să fii tu însuți și nu uiți asta vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.